Hesla - Tesla op waterstof

Niet zeker over de toekomst van waterstof? Toen kwam de Hesla

De Holthausen-aanpak is verrassend simpel: bij elektrolyse van water komt waterstofgas vrij dat opgeslagen kan worden. Breng je vervolgens waterstof in aanraking met zuurstof, dan komt er energie vrij. En de reststof? Puur water. Groen gas dus! En waterstof blijkt naast een groene energiebron ook nog eens de ideale energieopslag van zon- en windenergie te zijn waarbij alle opgewekte energie gewoon op een later tijdstip gebruikt kan worden. Enorm duurzaam dus!

 

Bent u nog niet overtuigd?

Bij Holthausen ontwikkelen wij de oplossing van de toekomst. Zo geloven wij ook sterk in batterij-electische auto's, maar hier ligt niet de oorsprong van het bedrijf. In 1945 is het bedrijf begonnen met de verkoop van zuurstof. Daarna volgden nog vele andere gassen. Waterstof was hier al vroeg bij, maar met onbekende mogelijkheden. Vandaag de dag hebben wij de sleutel gevonden van dit gas. Zo hebben wij reeds veegwagens, bussen, personenautos en natuurlijk de Hesla.

 

DE HESLA

Holthausen heeft eind 2017 de wereld laten zien wat de grootse mogelijkheden zijn van waterstof. Dit deden zij door een prachtige Tesla om te bouwen. Of eigenlijk hebben zij er een zogenaamde 'range extender' boven op het huidige accu pakket gebouwd. Hiermee werd de schrale 400 km minimaal verdubbelt en bij eco verbruik kan zelfs de 1000 km gehaald worden. Dit bracht nieuw perspectief voor het bedrijf, maar ook voor de markt. In één keer had waterstofmobiliteit een hip imago. 

 

Sámen een groene toekomst in!
Kennisuitwisseling speelt daar een grote rol bij. Holthausen Groep werkt onder andere samen met de Hanzehogeschool en heeft sinds 2015 zitting in de Noordelijk Innovation Board. Sámen naar een groene en veilige toekomst, dat is het doel. Bij Holthausen Groep dromen en werken ze groots. Zo timmeren ze samen met de gemeente Groningen hard aan de weg om de stad in 2035 energieneutraal te maken. Holthausen: “Onze visie strekt tot ver in de toekomst. Wij geloven in een veilige leefomgeving met voldoende energie voor iedereen.” Holthausen Groep trekt de kar naar een groene toekomst, wie stapt in?

direct een afspraak plannen?

Wilt u meer weten over de ombouwmogelijkheden? Plan dan een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.